Hem - Logga in - Schema - Priser - Blogg - Limhamn - Coaching - Tjänster - Föreläsningar - Massage - Kontakt - Om Oss
ÅRETS TRÄNINGSRESOR FRIDHILLS OMSTARTSKURS


Välkommen till Fridhill - Din oas i vardagen!

Här blir träningen ett nöje, och du lämnar våra pass med ny energi och en skön känsla i kroppen och med en längtan efter nästa pass, och nästa, och nästa....
Så kom och upptäck din nya oas i vardagen - Fridhill! Jag hjälper dig MÅ BÄST - oavsett om det är träning, massage, kost, vikt eller stress du behöver hjälp med!

Föreläsningar
Fysisk aktivitet för optimal hälsa och viktkontroll!
Att allför många tränar för lite är ett välkänt faktum. Men att det även är tvärtom, att alltför många tränar för hårt, med fel teknik och med fel intensitet för att nå sina mål är kanske mindre känt! Under denna föreläsning avlivar vi en MASSA myter om träning (vad som krävs för fettförbränning, konditionsträning, viktnedgång, hälsoeffekter mm). Genom att anpassa intensitet, teknik och sin mentala inställning till träningen kommer du att kunna njuta mer av träningen samtidigt som du når dina mål, oavsett om det är för att komma igång med fysisk träning för att orka mer i vardagen, gå ner i vikt eller om du tränar för tävling! Efter denna föreläsning kommer DU att veta hur du skall anpassa din träning efter dagsform, mål och stressnivåer.
Mat för optimal hälsa och energi i vardagen!
Vår kropp har utvecklats under miljoner år och under dessa år har vi levt på grönsaker, fisk och kött samt naturliga fetter. Den kosten är den som vår kropp mår bäst av även idag. Mat ska inte bara göra dig mätt, den är energi, reservdelar och byggmaterial till allt i din kropp. När du ger kroppen det den behöver kommer du att bli piggare, starkare och om du idag är överviktig kommer du med stor sannolikhet att gå ner i vikt. Och det utan att behöva vara hungrig, följa strikta menyer eller dricka oaptitliga soppor och pulverlösningar. Många blir dessutom av med värk, sänker sitt höga blodtryck eller får en "lugnare" mage!
Kom och låt dig bli inspirerad till en nygammal kost som ger dig en frisk, sund och stark "kropp och knopp".
Vill du också bli piggare, friskare, starkare och/eller smalare, då är detta föreläsningen för dig.
Stressa ner - Prestera mer!
Hur reagerar kroppen och hjärnan på vardagens stress och hur påverkar maten, motionen och sömnen din förmåga att hantera stress och vardagens måsten. Vilka är dina stressorer, och vad kan du göra för att hantera dem i vardagen? Hur bör du äta och träna om du stressar mycket? Kan maten och motionen minska de negativa effekterna av ett stressigt liv? Det och mycket mer får du svaren på under denna föreläsning!
Föreläsningen kommer inte att ändra hur mycket du har att göra, men den kommer garanterat att ändra ditt sätt att de på dem, och lära dig hur du skall rusta dig inför intensiva perioder i ditt liv.
Må bäst - med mat, motion och mindfulness!
Detta är en kombination av föreläsningarna ovan, där vi binder ihop mat, motion och mindfulness för att se helheten och hur allt hänger ihop. Jag anpassar innehållet efter deltagarnas behov och frågor. Min populäraste föreläsning på företag!

Fysiskt aktivitet på arbetsplatsen!
Genom att motivera till fysisk aktivitet ökar ni medarbetarnas mentala och fysiska prestationsförmåga. Dessutom är motion stressreducerande och ökar kreativiteten och skärpan hos era medarbetare!
Visste du att 30 minuters lågintensiv fysisk aktivitet/dag minskar risken för framtida hjärt-kärlsjukdomar med 50%! Erbjud era anställda ett roligt, inspirerande och hälsosamt träningspass på jobbet!
Jag erbjuder Yoga, Pilates, Fyspass (utomhus eller inomhus), Boxing, Löpning, Powerwalk med styrka, Kontorsgympa samt Danspass. Vissa pass kräver duschmöjligheter efter. Och de aktiviteter som måste hållas inomhus kräver en lämplig lokal.
Passen är 30-70 min och alla kan anpassas efter deltagarnas dagsform och förmåga.
Boka som återkommande pass varje/varannan vecka eller som ett inslag på konferens/APT.
Självförsvar!
Alla borde kunna känna sig säkra på arbetet, på väg till och från arbetet/Skolan samt på fritiden. Det borde vara en självklarhet, men tyvärr är det inte så. Våldet är en del av vår vardag.
Våra kurser i självförsvar handlar om både om att öka sin självkänsla och att lära sig ett effektivt självförsvar. Kursen lär er hur man i första hand undivker att hamna i en våldsam situation, och i andra hand hur man via kroppsspråk, samtal och attityd kan klara sig undan om man hamnar i en våldsam situation och hur man i sista hand agerar med hjälp av grepp, slag, distraktioner och annat fysiskt våld.
I kursen ingår även teori om lagstiftningen kring det som i dagligt tal kallas nödvärn och nöd. Vad får du göra? Tekniken i kursen är enkla att lära sig, inga förkunskaper krävs.
Boka som ett tillfälle á tre timmar, eller som en kurs med tre tillfällen á 90 min.
Mindfulness eller styrketräning för hjärnan!
Mindfulness innebär i korta drag att vara närvarande och medveten om verkligheten så som den är, utan att lägga till eller dra ifrån. Det är ett förhållningssätt som utvecklar vår medvetenhet, medkänsla och uppmärksamhet. Det innebär att vra helt närvarande i nuet och utan filter eller förutfattade meningar bedöma det som sker. När vi gör detta minskar stressen i såväl sinnet som kroppen, och därför påverkar mindfulnessträningen ofta sömn, värk, oro, ångest och livskvalitet på ett positivt sätt. Det handlar egentligen inte om att lätra sig något nytt, utan om att fullt ut utnyttja det du redan har inom dig.
Mindfulnessträning hjälper dig och medarbetarna att i vardagliga situationer fokusera på det som är väsentligt och agera därefter. Därför hjälper mindfulnessträning till att öka medarbetarnas prestation, men samtidigt minska deras upplevda arbetsbörda. När man kan fokusera på det väsentliga utan i tanken resa vare sig framåt eller bakåt i tidem, blir man också bättre på att hantera förändringar.
Boka som föreläsning på mellan 30-180 minuter eller som en kurs med 7 träffar a 90 minuter.


Hälsotävling!
Medarbetare som mår bra - gör ett bra arbete!
Er personal bildar lag med mellan 4-6 deltagare och anmäler sig till tävlingen.
Vi kommer ut till er och genomför tester som valts ut för att främja viktnedgång, ökad fysisk aktivitet, rökstopp samt en hälsosam kost och aktiv stresshantering.
Under tävlingsperioden som är minst sex månader erbjuds personalen en mängd hälsofrämjande insatser, speciellt utvalda för att motivera de som behöver det bäst.
Tävlingen gör att det kommer att pratas om träning, hälsa, kost och annat hälsosamt på fikapauser, luncher och i korridorerna under hela tävlingen!
Medarbetarna gör aktiva insatser för att förbättra sina testvärden. De som i startläget har mindre bra värden har störst möjlighet att hjälpa laget att vinna tävlingen.
Vid tävlingsperiodens slut görs testerna om. I detta test ingår samma saker som i starttestet och lagen får pluspoäng utifrån varje enskild individs förbättringar, minuspoäng för ev försämringar.
Resultatet presenteras för ert företag såväl gruppvis som total förbättring på ert företag. Enskilda resultat redovisas endast till den enskilda individen.
Ert företag anordnar prisutdelning till vinnande lagen under festliga former. Ert företag väljer vilka priser ni vill ge till de vinnande lagen.
Alla vinner på en sund, aktiv ovh hälsosam livsstil!
För mer info och referenser, kontakta mig!


Rättsgatan 11
275 39 Sjöbo
070-5780224
info@marieljung.se
www.marieljung.se